header-jagermeister

Dit hele weekend staat in het teken van ijs- en ijskoude Jägermeister uit onze speciale Jägermeister tapmachine. Ook zijn er speciale Jägermeister give-aways en speciale aanbiedingen.

Over Jägermeister

jagermeister-machineJägermeister (Duits voor jachtmeester) is een kruidenlikeur met 35% alcohol die in Wolfenbüttel in Duitsland vervaardigd wordt. Hij lijkt op de Deense maagbitter Gammel Dansk en het Hongaarse Unicum.
Het geheime recept voor Jägermeister dateert uit 1934 en bevat 56 kruiden. Van de 56 kruiden zijn er naar verluidt 50 bekend; de overige 6 worden geheimgehouden. In 1935 verscheen de drank op de Duitse markt. Sinds de jaren 70 wordt hij geëxporteerd. In Nederland wordt al jarenlang reclame gemaakt met de slogan … alleen als ie ijs- en ijskoud is. Dat suggereert dat de smaak erg sterk zal zijn als het drankje niet gekoeld is.
Oorspronkelijk was de kruidendrank bedoeld als een geneesmiddel voor alles, een panacee. Hij werd gebruikt tegen een hardnekkig kuchje tot en met problemen met de ingewanden. In Duitsland wordt hij nog steeds als digestief gebruikt, en staat zo in de (medicijn)kast van vele Duitse huishoudens.