Met ingang van 1 april 2013 geldt in en rondom de binnenstad van IJsselstein een uitbreiding van gereguleerd parkeren. Als bezoekers van de binnenstad kun je op de parkeerplaatsen P1 t/m P7 (zie kaartje) parkeren. Alle overige plaatsen zijn uitsluitend voor vergunninghouders.

Betaald parkeren

Rondom de binnenstad bevinden zich twee overdekte parkeergarages en meerdere parkeerterreinen waar je gebruik van kunt maken. Voor alle onoverdekte parkeerterreinen geldt dat je vooraf kunt betalen of gebruik kunt maken van de mogelijkheid voor mobiel betalen. In de parkeergarages betaal je achteraf bij de automaat.

Je kunt je auto op geringe loopafstand van de binnenstad parkeren in parkeergarage Eiteren, aan de noordwest kant van de binnenstad.

En in parkeergarage Overtoom, aan de zuidwest zijde, aan de poort van de binnenstad. Beide parkeergarages zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en op loopafstand van Café de Stee.

In de parkeergarages Overtoom en Eiteren is het tarief € 1,40 per uur, 1e en 2e uur gratis tot begin oktober 2013

Route parkeergarage Overtoom P1

Vanaf Utrecht of Den Bosch neem je op de A2 de afslag Nieuwegein-IJsselstein-Schoonhoven. Bij de stoplichten volg je IJsselstein Noord. Bij het tweede stoplicht (voor de Renault garage) ga je linksaf. Volg de weg tot aan de rotonde (Willem van Oranjeplein), sla daar rechtsaf (Hogebiezen). Na 500 meter is links de ingang van parkeergarage Overtoom (Overtoom 3). Vanaf de Overtoom loop je gemakkelijk naar Café de Stee.

Route parkeergarage Eiteren P2

Vanaf Utrecht of Den Bosch neem je op de A2 de afslag Nieuwegein-IJsselstein-Schoonhoven. Bij de stoplichten volg je IJsselstein Noord. Ga rechtdoor bij de volgende drie verkeerslichten. Sla bij het vierde stoplicht linksaf de brug over. Neem daarna de eerste straat links. Na 20 meter is links de ingang van parkeergarage Eiteren.

Bij het te voet verlaten van de garage ga je bij de grote kerk linksaf de Kerkstraat in en vervolgens rechtsaf de IJsselstraat. Deze straat gaat over in de Voorstraat waarin ons café  te vinden is.

Het Podium P3 en Hazenveld P4

Op parkeerlocaties het Podium en Hazenveld geldt betaald parkeren op maandag t/m donderdag van 09.00-19.00 uur. Op vrijdag van 09.00- 21.00 uur en op zaterdag van 09.00-19.00 uur. Op andere tijden parkeer je hier gratis.

Als je ‘s avonds na 19.00 uur met de auto naar De Stee komt  zijn het Podium en Hazenveld wellicht de voordeligste plekken om te parkeren ( let op! vrijdag tot 21.00 betaald parkeren)

Parkeerterrein Koningshof P5 en Parkeerplaatsen Schuttersgracht P6
Deze parkeergelegenheden liggen zee dicht bij De Stee. Parkeerkosten bedragen ook hier € 1,40 per uur van maandag t/m zaterdag 09.00 – 23.00 uur. Op zondag is het vrij parkeren.

Parkeren in IJsselstein